We gaan wat nieuws doen!

Zaterdag 9 april (10 – 12 uur) aanstaande organiseren we – op verzoek – voor de eerste keer de ‘Zaden- & stekjesmarkt Hemdijk’.

Wat is het idee?
Neem een spreekwoordelijk kleedje, krat of gevulde (auto)kofferbak mee en positioneer jezelf én je ruilwaar op ‘het veldje’ aan de Aalschoverlaan*. De bedoeling is dat je geeft, vraagt, neemt, ruilt, brengt, haalt, adviseert, vertelt en uitwisselt. Kortom; heb je iets met groen, tuinieren en delen dan is dit ‘the place te be’.

Stel dat je geen zaadjes of stekjes te delen hebt, dan ben je nog steeds welkom! Het is namelijk ook gewoon gezellig om met mede-wijk-bewoners van gedachten te wisselen over groen, bloei, heggen, snoeien, scheppen en mooier maken.

Neem foto’s mee (op je telefoon) als je wilt laten zien waarin het zaadje of stekje kan transformeren. Doe er een briefje bij met wat het is, kortom; wees creatief en enthousiast om elkaar te informeren en te stimuleren. Zou houden we het groen in onze wijk ‘circulair’ in plaats van het tuincentrum te spekken 😊.

Aanmelden is niet nodig. Gewoon komen en doen. Zevenblad thuislaten en je enthousiasme meenemen!

Groene groet van het bestuur Stichting Wijkbelangen Hemdijk.

Verkoop is niet toegestaan, we hebben geen vergunning voor een warenmarkt aangevraagd.

* Het kan ook zijn dat we het rondom ‘de Himmen’ c.q. Piet Bakkerschool aan het Plevierenpad gaan doen, maar dat hangt af van de situatie op dat moment.

.

.

.